Szuzy

masszázs után2015. október 13.

A mai nap egy különleges nap volt számomra, mivel Szuzy a masszázs során olyannyira ellazult, hogy a fél órás kezelésbe belealudt. Nagyon jó volt látni, ahogy átadja magát a masszázsnak és hagy nekem minden mozdulatot, hogy végigcsináljam és nem ellenkezik. Fantasztikus érzés volt. 🙂

 2015. október 06.

A mai napon 6. alkalommal csináltam meg a thai vonalakat, de előtte jól átmasszíroztam a végén pedig nyújtottam. Nagyon jól viselte az egészet és nagyon szépen terheli is a lábát. Még mindig nem 100%-os, de már közel vagyunk a végcélhoz. A masszírozás után pedig matrac gyakorlatokat végeztettem Szuzyval. Ezt is nagyon élvezte.

 2015. október 02.

A mai napon vásároltam Szuzy számára felfújható matracot. Ki is próbáltuk egy kis jutalomfalat segítségével. Nagyon jól ment. A matrac segítségével a mélyebb izmok dolgoznak. A végcél, hogy a két lába egyforma erős legyen.

2015. szeptember 29.

5. alkalommal csináltam meg Szuzynál a thai vonalakat. Most is nagyon élvezte a masszázst, és utána öröm köröket futott. Annyira jó látni, hogy ennyire élvezi a masszázst. Sajnos ezen a héten bejött a reggeli hidegfront, így sokat emelgette a lábát.

2015. szeptember 28.

A mai napon fizioterápián jártunk Szuzyval. Egy kis masszázs után 5 perces mágnesterápiát kapott. Majd ezek után matracoztunk, ahol különböző tárgyakra kellett rálépnie és megtartania az egyensúlyát. Nagyon élveztük mind a ketten ezt a kis gyógytornát.

DSCN30972015. szeptember 22.

Most már Szuzy kezelése egy héten egyszer van, amikor is jól átmasszírozom, lazítom és nyújtom a lábát. A mai napon már 4 alkalommal használtam neki a thai vonalakat. Nagyon hatásos, és az eredmény sem marad el. Masszázs közben éreztem, hogy sokat erősödött a lába, aminek nagyon örülök. Játéknál már 100% an használja a lábát.

2015. szeptember 16.

Ma a Dokinál jártunk kontrollon, ahol meg lett dicsérve a lába. Még van mit kezelni rajta, de jó fele haladunk. Az úszást ajánlotta még nekünk, vagyis a masszázsok között beprogramozok egy kis úszást neki.

DSCN29602015. szeptember 15.

A mai napon a thai masszázst használtam neki, és meg is volt az eredménye. Már a futásnál is terheli a lábát, de még nem 100% an.

2015. szeptember 13.

Szuzynál tartottam 4 nap pihenőt, mivel a lába bepirosodott, ezekben a napokban nem kezeltem. Viszont a mai napon már áttudtam jól masszírozni és utána pedig szépen nyújtottam a lábát.

2015. szeptember 08.

A mai napon egy rövidebb masszázst csináltam Szuzynál. Sajnos a lába még mindig piros, mert egy folytában nyalogatja, így most az a célom, hogy a pirosság elmúljon. Ma is First-tel kezeltem a sebét.

2015. szeptember 07.

A mai napon észrevettem, hogy Szuzy sebe bepirosodott. Gyorsan lekezeltem Aloe First-tel és zöld krémmel. Mind a kettő segíti, hogy a seb szépen gyógyuljon. Ma a szokásos masszázs mellett még megcsináltam neki a thai vonalakat. Az eredmény látható volt. A masszázs után kiengedtem Dolly-hoz és Lily-hez, egyből elkezdtek játszani, úgy mintha nem lenne baja a lábának. Még örömében fel is ugrott.

201509012015. szeptember 06.

A mai napon két jó dolog is történt. Az egyik, hogy a lazítások hatására ma látványosan jobban ki tudtam mozgatni Szuzy lábát. A másik pedig, hogy hívja játszani a másik két kutyámat és játék közben futkározik. Nagyon jó látni Szuzy fejlődését.

2015. szeptember 03-05.

Ezeken a napokon passzívan tornáztattam Szuzy lábát. Nagyon szépen lehet már kimozgatni a lábát. Megfigyeltem, hogy masszázsok után szebben terheli a lábát, még futáskor is. Ezeket videóra vettem, amiket a facebook-os oldalamon lehet megnézni.

201508302015. szeptember 02.

A mai napon csak svéd masszázs volt és passzív tornáztatás. Most a célom, hogy Szuzy ne csak lassú lépésnél használja a lábát, hanem futáskor. Viszont a műtét miatt elégé kötöttek a szalagok, így azt nyújtani kell. A lába tornáztatásával segítek ezen, szépen finoman.

 2015. szeptember 01.

A mai napon már 14 nap telt el a műtét óta. Most a kezelések menete változott. Mivel a seb nagyon szépen begyógyult, és lassú lépésnél terheli a lábát, így áttértem a thai masszázsra és elkezdtem passzívan tornáztatni Szuzy műtőt lábát. A fél óra masszázs után Szuzy annyira örült, hogy elkezdett körülöttem futkározni, még Lilyt is hívta játszani. Ami még megdöbbentett, hogy két lábra állt.

2015. augusztus 29-31.

Ezeken a napokon, masszázs végén, szépen óvatosan elkezdtem tornáztatni a műtőt lábát, közben figyeltem a reakcióját, de Szuzy végig hagyta nekem. Most már a sebe is szépen begyógyult, így stabilabban megtudom már fogni a lábát. Aminek megint örülni tudtam, hogy a műtőt lábával megvakarta a fülét.

201508262015. augusztus 28.

A mai napon is volt ám öröm, mivel Szuzy a lassú lépésnél már most elkezdte terhelni a lábát, egyre többször rakja le, és amit még észre vettem nála, hogy hátra fele elkezdte nyújtani a lábát, ami megint egy jó dolog. Most már látom, hogy az örökmozgó Szuzymat, hamarosan vissza fogom kapni. A kezelések menete még mindig ugyanazok, és Szuzy láthatóan javul tőle.

 2015. augusztus 27.

A mai napon a szokásos kezelés után, ami kb. 20 percig tartott, egy 2 órára el kellett mennem, így Szuzy tudott piheni a kezelés után. Miután hazaértem egy kis csoda történt, amikor meglátott elkezdett futni két kört körülöttem, úgy hogy használta mind a 4 lábát, plusz még két lábra is állt. Nagyon megörültem neki, de azért a felugrálásnál rászóltam, nehogy valami baja essen a hirtelen terheléstől.

 2015. augusztus 26.

Ma visszavittük a Szuzyt a dokihoz, kivenni a varratokat. Nagyon szépen tűrte a kiszedését. Jelenleg még 3 hétig kímélni kell a lábát, így marad az a felállás, hogy finoman a seb környékén masszírozom az izmokat. Ennek már most vannak szép jelei, mivel még nem kezdet el sorvadni az izom a műtőt lábán.

20150824 2015. augusztus 23-25.

Ezeken a napokon napi háromszor vettem kezelésbe Szuzyt. Először csak simogattam, majd a jó lábát jól átdörzsöltem, utána pedig finoman elkezdtem dörzsölgetni a seb környékén az izmokat. Ez idő alatt általában teljesen elnyúlt és láthatóan élvezte a dolgokat, majd a végén energiával is kezeltem. A sebre aloe zöld krémet használok azt is naponta háromszor, hogy szépen begyógyuljon a seb.

2015.augusztus 22.

Visszavittük Szuzyt kontrollra, ahol a doki azt mondta, hogy nagyon szép a seb. A doki még elmondta, hogy a sebet nyugodtan kenhettem krémekkel, amik elősegítik a hámosodást, és megmutatta nekem azokat a részeket, amiket már elkezdhetem dörzsöléssel rehabilitálni a sérült lábát. A mai napon így egy kicsit és mérsékelten dörzsölgetem a sérült lábát, ezzel is elősegítve neki a gyógyulását. Még sajnos messze van a rehabilitációnak a vége, de annak örülök, hogy már elindultunk a fele, és hogy segíthetek neki a teljes felépülésben.

2015. augusztus 19 – 21.

Az első három nap: 1 napig rajta volt a kötés, majd levettük neki. Szerencsére másnap már tudott inni, enni és rendesen volt széklete is. Sajnos az ennivaló mind kijött az altató hatása miatt. A rehabilitációja most még annyiból áll, hogy simogatom, a jó térdét pedig lazítom, mert nagyon feszes, és a sebét energiával kezelem. Csütörtök épp mellettem pihengetett, de 2 óránként kiengedem az udvarra, mert sokat iszik, ami jó dolog. A reggeli ennivalót már nem hányta ki. Pénteken háromszor kapott tőlem energia kezelést, mindig jelezz nekem, hogy meddig csináljam, ha már elég neki, akkor megböki a kezemet.

2015.augusztus 18.

Ortopéd szakorvosnál jártunk, ahol sajnos azt diagnosztizálták, hogy elszakadt Szuzy térdszalagja. Másnap
kedden este meg is műtőték. Nem volt egyszerű műtét, mivel nem csak elülső keresztszalag szakadása volt, hanem a térde is deformáltam fejlődött, így azt is helyre kellett tennie az orvosnak. Sajnos a doki közölte, hogy a másik térde is ilyen rossz állapotban van, csak az még nincs neki elszakadva. Így sajnos teljesen el lettünk tiltva az agilityről.